Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci Twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Logo - Villa Andalucia - Ciechocinek
Błąd
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

WCZASY ODCHUDZAJĄCE

 

KAMERALNE WCZASY ODCHUDZAJĄCE FUNKCJONALNE 2017

OGROMNA SKUTECZNOŚĆ

TYLKO 2 WOLNE TERMINY:

 7-14 maja, 21-28 maja

 

GRUPY MAX 12 OSÓB


  • BEZ GMO, BEZ PSZENICY, BEZ MLEKA, BEZ KONSERWANTÓW
  • ŻYWNOŚĆ FUNKCJONALNA
  • PROGRAM GŁOWĄ W OTYŁOŚĆ
  • TRENING SPALAJĄCY I MODELUJĄCY SYLWETKĘ

Przyszedł czas, aby przestać liczyć kalorie, jeść przetworzoną żywność i stosować diety, którenie dają efektów. Spójrz na swoją zmianę nawyków szerzej!

JAK RUSZYĆ Z MIEJSCA? JAK PRZETRWAĆ KRYZYS? JAK NIE TYĆ PO KURACJI?

JAK PANOWAĆ NAD GŁODEM I CZY FAKTYCZNIE SILNA WOLNA POMAGA W ODCHUDZANIU?

NA TE I WIELE INNYCH PYTAŃ, DOSTANIESZ ODPOWIEDŹ PODCZAS WARSZTATÓW Z PSYCHODIETETYKI.

 

 od 
214 
os/noc
wczasy-1
 od 
228 
os/noc
koktajle-andalucia
 od 
157 
os/noc
zupa-Kasia
 od 
221 
os/noc
800 1254
 od 
221 
os/noc
800 1254

 

Chcesz dowiedzieć się więcej? Porozmawiać o efektach? Potrzebujesz pomocy w wyborze pakietu?

Zostaw nam swoje dane a my oddzwonimy do ciebie i pomożemy.

 

Pole obowiązkowe! Musisz wypełnić!

Pole obowiązkowe! Musisz wypełnić!

Pole obowiązkowe. Musisz uzupełnić!

 

Oddaj się w ręce specjalistów Villa Andalucia Spa & Leisure w Ciechocinku

 

Katarzyna Pryzmont
Dyplomowany dietetyk Akademii Medycznej.
Absolwentka kierunku psychodietetyka w SWPS w Warszawie, autorka projektu Głową w otyłość, uczestnik certyfikowanego kursu Diet Coaching, dzięki któremu pomaga ludziom zrzucać zbędne kilogramy i zmieniać stosunek do własnego ciała. Uśmiechem, otwartością i optymizmem zdobywa serca ludzi. Jej zaangażowanie, sympatyczne usposobienie i indywidualne podejście do człowieka gwarantuje nie tylko znakomite efekty w odchudzaniu ale również jest inspirujące i motywujące do działania na przyszłość.
Anna Zakrzewska
'W zdrowym ciele zdrowy duch'
Tymi słowami kieruje się absolwentka Wychwania Fizycznego i Zdrowotnego Uniwersytetu Łódzkiego, instruktor rekreacji ruchowej, gimnastyki korekcyjnej, nauczyciel wychowania fizycznego i edukacji zdrowotnej. Pasjonatka i instruktor narciarstwa zjazdowego, w wolnych chwilach ćwiczy jogę.
Dominika Sikorska
Koordynator i opiekun projektu.
Właścicielka Villi, mgr sztuki, fotografik.
Mauretański wystrój i dbałość o każdy detal to efekt jej wrażliwości na piękno i sztukę. Wnętrza Villi sprzyjają odpoczynkowi i dobremu samopoczuciu. Dzięki jej zamiłowaniu do zdrowej kuchni i ogromnemu wyczuciu smaku powstają najlepsze w Ciechocinku posiłki oparte o filozofię proponowanych wczasów.
Joanna i Jasiek Kroc
Małżeństwo fizjoterapeutów.
Młodzi, energiczni, magnetyczni. Zarażają miłością do sportu. Zabiegi i masaże wykonują z pasją i zaangażowaniem. Zadbają o relaks i wyciszenie podczas zabiegów w naszym SPA.
Anna Pieniak
Specjalista zabiegów kosmetycznych
Ukochana przez gości specjalistka od pielęgnacji skóry i ciała. Energiczna, pogodna, zadba nie tylko o zdrową cerę ale również zdradzi tajniki jak w prosty i szybki sposób dbać o jędrność i młodość skory przez cały rok.
Dominika
Specjalistak wizażu
 „Styl oznacza świadomość tego, kim się jest i co ma się do powiedzenia, bez dbałości o resztę” – autor cytatu Gore Vidal. To jak wyglądamy często warunkuje naszą pewność siebie, dobre samopoczucie, a przede wszystkim to jak postrzegają nas inni. Aby dowiedzieć się jak właściwie dobrać stylizacje do rodzaju sylwetki, jaki zastosować makijaż, aby wydobyć swoje piękno, zapraszamy na warsztaty ze stylizacji i wizażu.
Hanna Tarczykowska
Certyfikowany trener i coach
Absolwentka Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu w zakresie Finansów i Rachunkowości oraz na kierunku Bankowość i Doradztwo Finansowe w Wyższej Szkole Bankowej w Toruniu. Ukończyła także Akademię Strategicznego Przywództwa Roberta Krolla oraz Akademię Menadżera prowadzoną przez Szkołę Trenerów Biznesu Moderator. Menager z kilkunastoletnim stażem pracyw międzynarodowych bankach obsługujących klientów indywidualnych oraz firmowych w zakresie produktów kredytowych i depozytowych. Certyfikowany trener i coach oraz stylista w zakresie budowania wizerunku biznesowego i osobistego.

 

 

 

A teraz konkrety. . .

 

W cenie wczasów oferujemy 8 dni / 7 noclegów

WYŻYWIENIE

    • Żywność funkcjonalna:
      Dla każdego uczestnika - start pack – świeże batoniki, przygotowywane na bieżąco podczas unikatowego kilkustopniowego procesu produkcji, który ma na celu maksymalną ochronę składników aktywnych i wartości odżywczej. Batoniki pozbawione są konserwantów, barwników, rafinowanego cukru, syntetycznych substancji moczopędnych czy przyśpieszaczy metabolizmu.
    • Wyżywienie uzupełniające:
      koktajle o różnych właściwościach
      posiłki wg zaleceń dietetyka
      stały dostęp do wody z magnezem

 

JAK ZACZYNAMY

Pobyt rozpoczyna się od godziny 14:00 w niedzielę.
Pierwszym posiłkiem jest kolacja. Wyżywienie przygotowane jest w formie bufetu szwedzkiego lub serwowane bezpośrednio do stołu w zależności od menu. Po rejestracji uczestników przewidziany jest czas wolny na aklimatyzację. Wieczorem przygotowaliśmy dla Państwa spotkanie  dotyczące kuracji i psychologii odchudzania.


*Badania krwi zaleca się wykonać przed przyjazdem na turnus odchudzający. Dla tych z Państwa, którzy nie zdążą, a będą chcieli je zrobić dla lepszego przebiegu kuracji po zakończeniu pobytu, stworzyliśmy taką możliwość w zaprzyjaźnionym ośrodku zdrowia. Wykaz badań zostanie wysłany do Państwa w mailu po bezpłatnej rejestracji.

 

 

termin

 

 

 

 

26.02.2017-05.12.2017

 

12.03.2017-19.03.2017

 

19.03.2017-26.03.2017

 

26.03.2017-2.04.2017

 

2.04.2017-9.4.2017

 

7.05.2017-14.05.2017

 

14.05.2017-21.05.2017

 

28.05.2017-4.06.2017

 

4.06.2017-11.06.2017

 

INFORMACJE PRAKTYCZNE NA TEMAT DIETY

  • Batoniki to kompozycja kilkunastu starannie dobranych składników, połączonych tak, by synergia ich działania miała dobroczynny wpływ na organizm, zgodny z założeniami przyświecającymi powstaniu produktu. Przez wzgląd na zagrożenie GMO podczas selekcji składników unikamy tych pochodzących z masowej produkcji i niesprawdzonych źródeł. Bazą wypieku jest samopsza, prastara, niemodyfikowana pszenica, której obecność w układzie pokarmowym nie powoduje nietolerancji glutenu.
  • Ciecierzyca - inaczej włoski groch, usprawnia trawienie i obniża poziom cholesterolu we krwi. Już 100 gram ciecierzycy zaspokaja 24% dziennego zapotrzebowania na fosfor, 14% na magnez i aż 43% na witaminę B9. Ta sama ilość zawiera 7,6 g błonnika i 8,9 g białka.
  • Samopsza - prastara, niemodyfikowana pszenica, obfituje w bezpieczny gluten i białko (nawet do 50% więcej niż pszenica zwyczajna, zawiera niewystępujące w pszenicy czy też orkiszu aminokwasy: fenyloalaninę, tyrozynę, metioninę i izoleucynę), które korzystnie wpływają na pracę układu nerwowego.
  • Soczewica – dzięki zawartości lekkostrawnego białka, wapnia, żelaza, beta-karotenu oraz witamin B i PP korzystnie wpływa na organizm, wzmacniając kondycję fizyczną. Pozytywnie oddziałuje na serce i krążenie, obniża poziom cholesterolu, zapobiega nagłym wzrostom cukru we krwi. Daje uczucie sytości.
  • Olej sezamowy – zawarta w nim witamina B jest nieoceniona w profilaktyce sercowo-naczyniowej (i zawałów serca). Sezamina i wapń regulują ciśnienie krwi i obniżają poziom cholesterolu, spowalniają akumulację tkanki tłuszczowej i zaopatrują mięśnie w składniki odżywcze.
  • Syrop ryżowy - naturalny słodzik składający się z łatwo wchłanianych węglowodanów, glukozy, a także melanozy, dzięki której jest dłużej trawiony, co pomaga utrzymywać stały poziom cukru we krwi. Jest bogatym źródłem wielu składników mineralnych, w tym potasu, magnezu, żelaza, manganu i cynku.
  • Spirulina - silny antyoksydant, pomocny w profilaktyce chorób nowotworowych. Wspomaga pracę wątroby i nerek w procesie detoksykacji i wzmacnia system immunologiczny. Obniża poziom złego cholesterolu (LDL) i trójglicerydów oraz normalizuje poziom cukru we krwi. Niweluje zakwaszenie organizmu.
  • Siemię lniane – osłaniające przewód pokarmowy działanie nasion lnu wspomaga również perystaltykę jelit, ma właściwości lekko przeczyszczające, ułatwiające wypróżnianie. Siemię obniża poziom cholesterolu we krwi, upośledza wchłanianie glukozy w przewodzie pokarmowym. Wykazuje właściwości przeciwmiażdżycowe, przeciwnowotworowe, przeciwzapalne.
  • Miód - ma działanie detoksykacyjne i doskonale oczyszcza. Niezastąpiony przy zwiększonym wysiłku fizycznym i umysłowym, przy długich, przewlekłych chorobach i stanach wyczerpania.
  • Migdały – źródło wielu substancji odżywczych: zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik, tokoferole. Dzięki unikatowemu składowi migdały korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy, obniżają poziom cholesterolu, zwalczają wolne rodniki oraz zapobiegają tyciu.
  • Jagody acai - dzięki dużej ilości błonnika przyśpieszają przemianę materii oraz proces trawienia. Dają długotrwałe uczucie sytości, a tym samym pomagają kontrolować i stopniowo ograniczać ilość spożywanych kalorii. Wspomagają pracę serca. Zawierają duże ilości witamin i składników mineralnych oraz bogactwo przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia i hamują rozwój komórek nowotworowych.
  • Amarantus – dzięki wysokiej zawartości błonnika zapobiega zaparciom, wspomagając perystaltykę jelit i przemianę materii. Jest lekkostrawny i nie powoduje obciążenia przewodu pokarmowego. Obniża poziom cholesterolu, może zapobiegać niektórym nowotworom, jak również opóźnia procesy starzenia się organizmu. Hamuje rozwój wrzodów żołądka oraz poprawia pamięć i system nerwowy.
  • Oliwa z oliwek - obniża poziom złego cholesterolu, chroni organizm przed rozwojem chorób układu krążenia, w tym choroby wieńcowej oraz miażdżycy. Wspomaga odchudzanie, obniża poziom cukru we krwi. Spowalnia procesy starzenia się organizmu.
  • Ekstrakt z zielonej herbaty - pomaga redukować i opóźniać oznaki starzenia się organizmu. Wykazuje dobroczynny wpływ na układ krwionośny. Wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej podczas spoczynku. Znakomicie wspomaga organizm w walce z nadwagą i otyłością.
  • Kakao gorzkie - regeneruje komórki, opóźnia procesy starzenia, zmniejsza wytwarzanie i uwalnianie wolnych rodników oraz jest naturalnym przeciwutleniaczem. Redukuje dolegliwości trawienne. Zmniejsza ryzyko miażdżycy, obniża ciśnienie krwi. Poprawia samopoczucie, redukuje poziom stresu i zwiększa wydzielanie endorfin.
  • Wiórki kokosowe – źródło błonnika pokarmowego koniecznego do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Odpowiednie jego spożycie wspomaga także odchudzanie i obniża łaknienie.
  • Słonecznik - bogate źródło witaminy E i wszystkich witamin z grupy B, wpływających na funkcjonowanie układu nerwowego. Wspomaga pracę serca oraz układ krwionośny, pomocny w walce z migrenami oraz skurczami mięśni. Obniża poziom cholesterolu we krwi, niezawodny w profilaktyce nowotworu prostaty.
  • Cynamon - źródło błonnika, żelaza, wapnia i manganu. Jest naturalnym antyoksydantem: zwalcza wolne rodniki, opóźnia proces starzenia się komórek, pomocny w walce przeciw nowotworom i chorobom układu krwionośnego. Przyspiesza metabolizm, poprawia proces trawienia i pomaga schudnąć. Skutecznie hamuje apetyt na słodycze oraz daje poczucie sytości.
  • Pestki dyni – „kapsułki” zdrowia i urody, zawierają wiele witamin (w tym witaminy B1, B2, B3 i B9) oraz mikroelementy tj. mangan, magnez, fosfor, cynk, żelazo. Pestki dyni to także skarbnica cynku – składnika niezwykle pomocnego w leczeniu schorzeń skórnych.
  • Orzechy włoskie - zawierają wysokie stężenie kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, bogate w błonnik, witaminy z grupy B, magnez, przeciwutleniacze (witaminę E). Są również źródłem steroli roślinnych, ale głównie jednonienasyconych i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżają stężenie złego cholesterolu LDL.
  • Składniki: siemię lniane, pszenica* samopsza, miód, soczewica, syrop ryżowy, mąka amarantusowa, mąka z cieciorki, jaja kurze, kakao, jagody acai, olej sezamowy, oliwa z oliwek, migdały, orzechy włoskie, pestki z dyni, wiórki kokosowe, słonecznik, ekstrakt z zielonej herbaty, spirulina, sól, cynamon.
  • * Wyróżniono składniki mogące powodować reakcję alergiczną lub nietolerancji pokarmowej.

Rezerwacji proszę dokonywać pod numerem telefonu : 733 992 309

Zastrzegamy sobie prawo do odwołania turnusu na 7 dni przed jego rozpoczęciem w przypadku niewystarczającej liczby uczestników.

Potwierdzeniem rezerwacji jest wpłata zadatku w kwocie 50% wartości pobytu na podane niżej konto:

mBank

IBAN: PL65 1140 2004 0000 3302 7634 8845

SWIFT: BREXPLPWMBK

Odwołanie rezerwacji minimum 14 dni przed przed przyjazdem. Po tym terminie zadatek nie jest zwracany.

Villa Andalucia
Zdrojowa 18,

87-720 Ciechocinek